Uuden vuoden alussa on sopiva hetki tehdä hyviä päätöksiä henkilöstön hyvinvoinnin puolesta. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ja oireet ovat yleisimpiä työpoissaolojen syitä. Tyypilliset kipukohteet ovat niska, hartiat ja selkä. Kaupan alalla lähes kaikissa työtehtävissä on ergonomisia haasteita – tuotteiden hyllytys, nostelu ja keräily, pitkäkestoinen kassalla istuminen tai palvelutiskillä seisominen ovat kovia rasitteita tuki- ja liikuntaelimille.

Ergonomiset työvälineet ja myymälätarvikkeet huomioivat kehomme fyysiset ominaisuudet ja erilaisuudet. Ne mahdollistavat luonnollisen asennon, liikkeen ja hyvän ryhdin, vähentävät lihasjännitystä tai yhteen paikkaan kohdistuvaa rasitusta. Usein tuotteissa on myös mahdollisuus säätää mitoitusta itselle sopivaksi.

Ergonomiaan panostamalla kauppias kerää satoa omaan laariin. Sairauspoissaolot vähenevät ja henkilöstön hyvinvointi näkyy hyvissä työsuorituksissa ja iloisessa ilmeessä.

OVH Storen valikoimassa lähes kaikkien tuotteiden ominaisuuksissa ergonominen ajattelu on lähtökohta. Tässä muutamia esimerkkejä työhyvinvoinnin parantamiseen:

 

Ergo-tasovaunu hyllyttämiseen ja tavaran purkamiseen. Taso laskee kuorman painosta ja keventyessään nousee sopivalle työskentelykorkeudelle. Valmistettu Suomessa.
Lue lisää 

Telekylmähäkit– ei ainoastaan näyttävän esillepanon vuoksi vaan ennen kaikkea helpottamaan henkilökunnan työtä tuotteiden hyllyttämisessä ja päiväyksien tarkastamista. Soveltuvat myös energiatehokkaisiin, ovellisiin kylmäkalusteisiin.
Valmistettu Suomessa.
Lue lisää 

 

Satulatuolit Saddle 2 ja Saddle 4 kassa- ja infopisteille sekä muihin työtiloihin. Satulatuoli vähentää hartioiden jännitystä, vähentää polvien, lantion ja niskan rasitusta ja parantaa jalkojen verenkiertoa. Satulatuolit ylläpitävät rentoa, luonnollista istuma-asentoa ja ylläpitävät hyvää ryhtiä.
Lue lisää 

 

Seisontamatto eli työpistematto joustaa jalkojen alla ja vähentää painetta jalkoihin ja selkään. Matto saa aikaan mikroliikkeitä aktivoiden verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Valikoimassamme on erikokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja seisontamattoja, teollisuusmattoja ja ergonomiamattoja, joissa osassa on lisäksi jalkapohjia hierovia nystyröitä.
Lue lisää